21012021
SLOGAN

Ματιά στο FACEBOOK

05 Ιαν 2021
189 Προβ.

Πολιτικές Προσεγγίσεις από την Άννα Μεθυμάκη

Περισσότερα...
 
Η ΠΙΟ ΠΟΛΥΠΛΗΘΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ ΧΡΟΝΩΝ. Εάν η αποτελεσματικότητα ενός κυβερνητικού σχήματος, κρινόταν από το πλήθος του, η Ελλάδα θα είχε οπωσδήποτε την πρωτοκαθεδρία σε όλη την Ευρώπη.
Όλοι όμως ξέρουμε ότι αυτό, δυστυχώς, δεν συμβαίνει.
Η Μ.Βρετανία, μ' ένα τέτοιο αυτοκρατορικό παρελθόν, αρκείται σε 20 Υπουργούς.
Οι περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν ανάλογα κυβερνητικά σχήματα. Προφανώς, δεν είναι ο σημερινός Πρωθυπουργός που ανακάλυψε την πολυπληθή Κυβέρνηση, η σημερινή όμως υπερέβη τους πάντες.
Το εκπληκτικό επίσης, για όσους θεωρούν ότι πρέπει να προωθηθεί και στις θέσεις εξουσίας η ισότητα ανδρών -γυναικών είναι ότι, σε σύνολο 59 κυβερνητικών μελών, μόνο 10 είναι γυναίκες!
Υπάρχει και μια διάσταση στον ανασχηματισμό που παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον για μας τους αυτοδιοικητικούς.
Είναι η απομάκρυνση από την Κυβέρνηση του μέχρι τώρα Υπουργού Εσωτερικών κ.Θεοδωρικάκου. Ο τελευταίος, παρά τον υπερβάλλοντα ζήλο του για την υπέρβαση του ισχύοντος εκλογικού αναλογικού συστήματος μέσα από καταχρηστικές διοικητικές ρυθμίσεις στα όργανα της αυτοδιοίκησης α’ και β΄ βαθμού, εξυπηρέτησε μεν την κυβερνητική πολιτική, αλλά όπως αποδείχτηκε, αυτό δεν ήταν αρκετό για να παραμείνει στη θέση του.
Ο ανασχηματισμός δεν έθιξε τα κρίσιμα Υπουργεία Εξωτερικών και Άμυνας και αυτό μπορεί να θεωρηθεί ως ιδιαίτερη προσοχή για να μην προκληθεί αναστάτωση και να σταλούν λάθος μηνύματα προς την άλλη πλευρά, σε αυτή τη συγκυρία, όταν η Άγκυρα εντείνει τις πιέσεις και τις προκλήσεις.
Θα έλεγε όμως κανείς ότι είναι κρίμα που μέσα σε τόση πληθώρα Υπουργείων και Υφυπουργείων δεν βρέθηκε θέση για ένα Υφυπουργείο Εθνικής Αμυντικής Βιομηχανίας (όπως συμβαίνει και σε άλλες χώρες και στη γειτονική Τουρκία), η αναγκαιότητα του οποίου επείγει όσο ποτέ άλλοτε. Η Άγκυρα εξαγγέλλει συνεχώς νέα αμυντικά προϊόντα τεχνολογίας αιχμής. Η Ελλάδα συνεχίζει την ίδια πολιτική της απραξίας σε αυτόν τον τομέα. Έχει παρέλθει ήδη αρκετός χρόνος από την ανάληψη της εξουσίας από τη νέα Κυβέρνηση και δεν έχουν ακόμη ανακοινωθεί ούτε σκέψεις, ούτε σχέδια για το που πάει και τι θα γίνει με την Ελληνική Αμυντική Βιομηχανία. Υπάρχουν σήμερα νέες προοπτικές γι' αυτήν, που επιβάλλονται από την ανάγκη, αλλά και συνδέονται επίσης με τις περιφερειακές συμμαχίες της Ελλάδας και με την προωθούμενη Ευρωπαϊκή Αμυντική διάσταση που προβλέπει τη διάθεση πολύ σημαντικών πόρων για την ανάπτυξη της Ευρωπαϊκής Αμυντικής Βιομηχανίας. Η Ελλάδα δεν πρέπει και τη φορά αυτή να είναι απούσα. Πρέπει όμως για αυτό, ν' αναλάβει πρωτοβουλίες και να χαράξει στρατηγική.
Α.Μ.
 
Περιφερειακή Σύμβουλος Νοτίου Τομέα Αθηνών

 


 
 
25 Ιουν 2020
357 Προβ.

Θαλής Καραγιαννόπουλος: Όσοι κινούνται μέσα στην αγορά και ζουν από τον ιδρώτα του προσώπου τους

Περισσότερα...

Όσοι κινούνται μέσα στην αγορά και ζουν από τον ιδρώτα του προσώπου τους ή/και από την πνευματική τους εργασία διαβλέπουν το σοβαρότατο, ασφυκτικό πρόβλημα ρευστότητας στην αγορά. Υγιείς μέχρι χτες επιχειρήσεις, που ασχολούνται με την παραγωγή και απασχολούν προσωπικό στενάζουν κάτω από τα δήθεν προστατευτικά μέτρα που έλαβε η κυβέρνηση, ευνοώντας σε τελική ανάλυση μονάχα τους αεριτζήδες, που βρίσκουν πάντα τρόπους να μην πληρώνουν. Οι Έλληνες στενάζουν κάτω από την μπόττα των τραπεζών και της εφορίας, η ακρίβεια καλπάζει, τα έσοδα του μήνα μόλις αρκούν για την πρώτη βδομάδα του. Οι μόνοι απρόσκλητοι "κάτοικοι" της Ελλάδος που μόνο παίρνουν, δίχως να προσφέρουν, οι μόνοι που δεν έχουν λόγο να αγχώνονται για τίποτα και ολοένα σπέρνουν παιδιά είναι οι μουσαφιραίοι των κυβερνώντων. Δεν ξέρω πώς θα βγει αυτό το καλοκαίρι για εκατομμύρια Ελλήνων, ενώ οι γνωρίζοντες μιλούν για μια μακρά Νύχτα του Αγίου Βαρθολομαίου από τα μέσα του Σεπτέμβρη και ύστερα. Αν βέβαια δεν επισπευσθούν και οι "εξελίξεις" με τον καλό μας γείτονα εξ ανατολών. Οι Έλληνες - όσοι τουλάχιστον έχουν λίγο μυαλό και δεν φλομώνονται με κυβερνητικό ή "ευρωπαικό" χρήμα για να κάνουν τουμπεκί - βλέπουν να στερούνται από κάθε ελπίδα, από την ίδια την πατρίδα τους και την ίδια την ζωή τους.

Thales Karayannopoulos
23 Μαϊ 2020
342 Προβ.

ΜΙΛΤΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΑΔΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ

Περισσότερα...

Η τριπλετα των περιβαλλοντικων εγκληματων μαζί με τον ΣΠΑΥ.
Υπέγραψαν (λέει) μνημόνιο για τον Υμηττό,
νέα μονοπάτια, οικογενειακά πάρκα, όπου θα ανεβαίνεις με ηλεκτρικό ποδήλατο, (άρα μπετο, σταθμούς, υποδομές).
Άλλο μπετο για τα οικογενειακά πάρκα,
τα αγαπημένα του Δημαρχου(και προέδρου του ΣΠΑΥ) Ελληνικού-Αργυρούπολης, οι χρωματιστές μοκέτες, τα συντριβάνια..
Εχ και κάνα δέντρο για τα μάτια του κόσμου.
Επιμελώς αποφεύγει ο Δήμαρχος να πάρει θέση για την επέκταση του ΚΥΤ(η άλλη επένδυση για το πρ. Αεροδρόμιο) και μιας και δεν του βγαίνει με τον Αδωνι, ανεβάζει μέρος της στο βουνό.
Όχληση, σκουπίδια, μπετον κι όλα τυλιγμένα πολύ προσεκτικά στην φούσκα της "ανάπτυξης" με χρωματιστό σελοφάν.
Ο Υμηττός όμως δεν έχει ανάγκη από τέτοιο φορτίο,
έχει ανάγκη από μελετημένη Αναδάσωση,
από πυροσβέση, από αυστηρό ποίηση νόμου για τους καταπατητες, εμπρηστες..
Απο ανάδειξη των φυσικών μονοπατιών..
Απο αστυνόμευση για λαθροθηρες,
50 περδικες(τυχαίο νούμερο), 10 χελώνες, 5 αλεπούδες, σκαντζόχοιροι, πουλιά, ερπετά έμειναν;
Τι είναι αυτά μπροστά στην "ανάπτυξη".
Φτιάξτε λοιπόν υποδομές για ποδήλατα στις πόλεις, οικογενειακά πάρκα, χώρους πρασίνου, αθλητισμού, πολιτισμού, περιπάτου
στους ελεύθερους χωρους
κι αφήστε ησυχο το βουνό.
Αυτα τα σχέδια θα ακυρωθούν,
θα φροντίσουν οι πολίτες για αυτό.
Να είστε σίγουροι..

Μιλτιάδης Ευσταθιάδης
11 Μαϊ 2020
535 Προβ.

Μεθυμάκη Άννα ΑΝΑΓΚΗ ΕΠΙΣΤΡΟΦΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗ

 

Περισσότερα...

Η Ελλάδα δεν πρόλαβε να συνέλθει από την καταστροφή των μνημονίων και βρέθηκε στη δίνη του κορωνοϊου.

Ευτυχώς, η δοκιμασία αυτή δεν έφερε στην Ελλάδα τόσο καταστροφικά αποτελέσματα σε κρούσματα και απώλειες ανθρώπων, όπως σε άλλες χώρες, που είναι κατόρθωμα του Ελληνικού λαού, που συμπεριφέρθηκε με αυτοπειθαρχία και ευθύνη. Είναι όμως βέβαιο, ότι οι οικονομικές συνέπειες, που έχει ήδη προκαλέσει και προκαλεί η πανδημία, θα είναι πολύ μεγάλες.

Αισθάνομαι την ανάγκη, ως εκλεγμένη στην Περιφέρεια, να καταθέσω τη δική μου γνώμη και πρόταση.

Όσο αναγκαία είναι η Ευρωπαϊκή και η διεθνής αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση επιδημιών, που δεν γνωρίζουν σύνορα, άλλο τόσο είναι επιτακτική η εθνική παραγωγή και η μεγαλύτερη δυνατή αυτοδύναμη εθνική προσπάθεια για τον έλεγχο και την υπέρβαση, όχι μόνο του κορωνοϊου αλλά και των οικονομικών συνεπειών που έρχονται στη συνέχεια.

Πρέπει γι’ αυτό, να είναι σύνθημά μας η στήριξη της Ελληνικής παραγωγής, γιατί αυτό σημαίνει απασχόληση των Ελλήνων εργαζομένων, οικονομική ανάκαμψη και ανάπτυξη της χώρας.

Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, πρέπει να ενισχυθεί ο Έλληνας παραγωγός, ο έμπορος, ο βιοτέχνης, ο επιχειρηματίας, ώστε να μπορέσουν όλοι μαζί να στηρίξουν την οικονομία και την παραγωγή προς όφελος των πολλών. Η χώρα πρέπει να τολμήσει, να κάνει την κρίση ευκαιρία.

Η εκστρατεία για τη στήριξη της Ελληνικής παραγωγής πρέπει επίσης να συνδυασθεί με μια μεγάλη προσπάθεια για την ποιοτική αναβάθμιση των Ελληνικών προϊόντων και των παρεχομένων υπηρεσιών σε όλους τους τομείς. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δοθεί στα Ελληνικά αγροτικά προϊόντα, που εκτοπίστηκαν σε μεγάλο βαθμό από αλόγιστες εισαγωγές αντίστοιχων ξένων προϊόντων, που είναι ποιοτικά πολύ κατώτερα των Ελληνικών. Ευκαιρία λοιπόν η αξιοποίηση των πρώτων υλών μας.

Οι προσπάθειες για ανάκαμψη και ανασυγκρότηση της Ελληνικής οικονομίας, πρέπει, ασφαλώς, να περιλάβουν και τους τομείς της σύγχρονης τεχνολογίας και των καινοτόμων προϊόντων και, προφανώς, τον μεγάλο τομέα του τουρισμού, ο οποίος πλήττεται ιδιαίτερα από την κρίση του κορωνοϊου. Χρειαζόμαστε και στον αγώνα αυτό αυτοπεποίθηση, σωστό και αποτελεσματικό σχεδιασμό και σκληρή εργασία. Ο Ελληνικός λαός καλείται ν’ αντιμετωπίσει μια νέα πρόκληση, από την οποία δεν έχει άλλη επιλογή από το να υπερασπίσει ένα καλύτερο μέλλον που του αξίζει.

Θα επανέλθω με προτάσεις στους κλάδους πρωτογενούς παραγωγής και ανασυγκρότησης, αναλυτικά για τον καθένα, όπως και για το εργατικό και εργοδοτικό προσωπικό της χώρας.

Μεθυμάκη Άννα

26 Απρ 2020
295 Προβ.

ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ Κ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!!

Thanos Tsagaris

Περισσότερα...
 
ΚΑΛΗΜΕΡΑ

ΑΚΟΥΓΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΔΩΝΙ Κ ΤΟΝ Κ.ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ ΣΤΟΝ ΣΚΑΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΣΟΥΝ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΟΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Κ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΘΑ ΗΤΑΝ ΚΑΛΟ ΝΑ ΛΑΒΟΥΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΤΟΥΣ:
1) ΣΕ ΕΝΑ ΝΑΥΑΓΙΟ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΑΝΑΓΚΗ ΑΠΟ ΕΝΑ ΣΩΣΙΒΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΩΘΟΥΝ!!ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΟ ΠΕΤΑΝΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ.
2)ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΜΙΑΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΕΙ ΤΗΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ Κ ΠΙΘΑΝΩΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΛΟΙ Η ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΤΥΧΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΕ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΑΒΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ!!
3)ΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΟΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ Κ ΕΦΚΑ ΣΤΙΣ 31/12 ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΤΟΝ ΝΟΕΜΒΡΙΟ ΑΝΑΜΕΝΑΜΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑ ΤΗΣ ΠΑΓΙΑΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΤΩΝ 24,ΔΟΣΕΩΝ Η ΟΠΟΙΑ ΑΝΟΙΞΕ ΤΟΝ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟ ΟΠΟΤΕ Κ ΕΠΑΝΑΡΥΘΜΙΣΑΜΕ!!ΑΥΤΗ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΣΩΣΤΗ ΩΣ ΚΡΙΤΙΡΙΟ(29/2)
4)ΑΝ ΚΡΙΤΗΡΙΟ ΕΙΝΑΙ Η ΕΞΗΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΟΥΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΩ:
Α)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΠΧ ΤΕΜΠΜΕ -ΕΤΕΑΝ ΠΟΥ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΦΥΣΗΣ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ Η ΑΝΟΙΚΟΥΝ ΣΕ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΠΧ ΑΓΡΟΤΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ Κ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΡΥΘΜΙΖΟΝΤΑΙ!!
Β)ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑ ΠΟΥ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΖΗΤΑΓΑΝ ΔΟΣΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΟΛΗΠΤΩΝ ΤΟΥΣ Κ ΕΜΕΙΝΑΝ ΕΤΣΙ
5)ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΠΙΒΡΑΒΕΥΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΥΝΕΠΕΙΣ Κ ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΣ ΜΗ ΔΥΝΑΜΕΝΟΥΣ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΩΡΑ!!
ΕΑΝ ΕΠΙΜΕΝΟΥΝ ΑΣ ΔΩΣΟΥΝ 15%ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ Κ ΟΧΙ 25%!!!
6)ΟΤΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΤΩΡΑ( ΟΧΙ ΜΕΤΑ)ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΡΩΣΟΥΜΕ ΕΝΑ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΣΩΣΗΣ Κ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ ΜΑΣ
7)ΚΑΛΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΑΛΛΑ ΘΕΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΙΑΣ ΜΑΣ Κ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ!!!!
 
 
 
  

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

Πρωτοσέλιδα

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


Φαρμακεία/Νοσοκομεία

Κίνηση σε δρόμους

Ταινίες στην Τηλεόραση