21012021
SLOGAN

Απόψεις

29 Δεκ 2020
201 Προβ.

Τάκης Σιγάλας: Οι Δημοκρατικοί πολίτες αναζητούν μια Νέα Πρόταση!

Περισσότερα...

Περισσότερα...

γράφει ο Παναγιώτης Σιγάλας, π. Μέλος του Τομέα Κινητοποίησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ

Η συγκυρία είναι κατάλληλη, η πανδημία έχει προετοιμάσει τις δημιουργικές δυνάμεις  της χώρας και τις κοινωνίας και έχει με τον πιο περίπλοκο αλλά και πιο απλό μηχανισμό, διαχωρίσει το προοδευτικό από το αντιδραστικό, τις δυνάμεις της προόδου από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης.

Μένει βέβαια να έλθει η Νέα Πρόταση!

Μπορεί να έλθει από τον έναν, τον μοναδικό και τον ευρύ χώρο που έχει μάθει να σκέπτεται, να συσκέπτεται, να δημιουργεί για το κοινό καλό, έχει μάθει να αναδεικνύει μέσα από συζητήσεις και δημοκρατικές διαδικασίες ηγεσίες και να φέρνει Νέες Προτάσεις και νέες απαντήσεις στα επίκαιρα δημόσια ερωτήματα. Για να πάμε στο μετά, να πάμε μπροστά, να πάμε προς τα εκεί που δείχνει και απαιτεί η συγκυρία και όχι προς τα εκεί που δείχνει ο αναχρονισμός των δήθεν και ο εσμός των «τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας»   Γίνονται δημόσια (αλλά και μυστικές ιδιωτικά) συζητήσεις για  την συγκρότηση «μιας συμμαχίας προοδευτικών κοινωνικών και πολιτικών δυνάμεων".

Οι σκέψεις και οι συζητήσεις εκκινούν όμως από λάθος βάση και έχουν έναν κοινό σκοπό: την διάσωση των ενδιαφερομένων από τις πολιτικές εξελίξεις. Ο Αλέξης Τσίπρας, ο Γιώργος Παπανδρέου και η Φώφη Γεννηματά μοιάζει να συγκλίνουν απόλυτα σ αυτό: Την πολιτική διάσωση!

Η σαρωτική πρωτοκαθεδρία του Κυριάκου Μητσοτάκη παρά τις απανωτές κρίσεις που μετρίως αλλά με κανονικότητα και επιδεξιότητα διαχειρίστηκε η κυβέρνηση του, εξελίσσεται σε απειλή για κάποιους που ονειρεύονται ακόμη την παραμονή τους στην ηγεσία των κομμάτων τους ή κάποιους που ονειρεύονται επιστροφή στην διακυβέρνηση! Βέβαια μόλις που συγκρατούνται στις δημοσκοπήσεις τα ποσοστά στου Σύριζα από την κατάρρευση, χωρίς καν να έχει ξεδιπλωθεί ακόμη η πολιτική και η δικαστική διασαφήνιση στα εκκρεμή θέματα που απειλούν να κολάσουν πολιτικά και ποινικά ηθικούς και φυσικούς αυτουργούς για τις μεμπτές δράσεις και ζητήματα της παρά φύση διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που έρχονται στην δημοσιότητα, και κυρίως πριν να υπάρξει στην πολιτική σκηνή μια συνταρακτική Νέα Πρόταση, που θα εμπνεύσει και θα διεγείρει τους νέους και το εκλογικό σώμα.

Θα έλθει και από πού αυτή η πρόταση και πρωτοβουλία? Αν διαβάσει κανείς με επιμέλεια τις δημοσκοπήσεις, μπορεί να διακρίνει τα σημάδια της και να προβλέψει την επερχόμενη Νέα Πρόταση! Πρώτοι βέβαια την οσμίστηκαν, όσοι θα απειληθούν άμεσα από αυτήν και γι΄ αυτό ονειρεύονται συμμαχίες πολιτικών δυνάμεων, εν όψει και του συστήματος της απλής αναλογικής που θα δοκιμάσει την χώρα στις επόμενες εκλογές…

Ο χώρος του ΠΑΣΟΚ συστήθηκε και απετέλεσε διαχρονικά μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες μια προοδευτική συνεργασία πολιτών που συνέκλιναν στις παραδοχές του τι είναι προοδευτικό, τι είναι πατριωτικό, τι είναι επιθυμητό, με ποιες διαδικασίες, με ποια μέσα, και σε ποιον δρόμο;

Υπάρχουν τέτοιες συζητήσεις και παραδοχές σήμερα;

 Θεωρείται σήμερα ο ΣΥΡΙΖΑ μετά την σκοτεινή διακυβέρνηση του, προοδευτική δύναμη; Είναι μήπως πατριωτική δύναμη; Αποκηρύσσει τον λεγόμενο δημοκρατικό συγκεντρωτισμό; Ομολόγησε ποτέ την σκοτεινή κατασυκοφάντηση του ΠΑΣΟΚ για να πάρει την θέση του στο εκλογικό σώμα;

Αποτελεί σήμερα το ΚΙΝΑΛ σημείο συνάντησης των προοδευτικών πολιτών;

 Εφαρμόζει στο εσωτερικό του τις δημοκρατικές διαδικασίες που αποτέλεσαν διαχρονικά τον απόλυτο στόχο και μοναδικό κανόνα λήψης αποφάσεων και επιλογής ηγεσιών του ΠΑΣΟΚ;

 Γνωρίζει κανείς σήμερα τι είναι το ΚΙΝΑΛ, και τι είναι το ΚΙΔΗΣΟ; Γνωρίζει κανείς ποια και πόση σχέση απέμεινε και έχουν με το ΠΑΣΟΚ; Διαφωνεί κανείς σήμερα ότι είναι μόνο ένα σημείο συνάντησης συμφερόντων με βάση το «κληρονομικό δίκαιο», την νομενκλατούρα και τον νεποτισμό; Ποια συνεργασία λοιπόν μπορεί να γίνει με τις δυνάμεις του δήθεν, με τις δυνάμεις του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ πριν όλα αυτά ξεκαθαρίσουν και πριν επέλθει ουσιώδης κάθαρση; Θα είναι πριν τις εκλογές με μορφή μετώπου; Θα είναι μετά τις εκλογές στην προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης;

Ποιοι και πόσοι πολίτες θα εμπνευστούν και θα υποστηρίξουν ένα τέτοιο εγχείρημα που η μόνη συγκολλητική ουσία του θα είναι το σύστημα της απλής αναλογικής και η διάσωση των ηγεσιών τους;

Αυτά και άλλα πολλά ερωτήματα απασχολούν τους δημοκρατικούς πολίτες που ασφυκτιούν στην δεδομένη συγκυρία και αναζητούν ανάσες και λύσεις βγαλμένες μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και στοχεύσεις ουσίας για το μέλλον, για το γενικό καλό και την ευημερία των πολιτών!

Οι Δημοκρατικοί πολίτες αναζητούν μια Νέα Πρόταση! 

Πραγματικά πιστεύω ότι η λύση μπορεί να έλθει πάλι από το ΠΑΣΟΚ ή έστω από τις δυνάμεις και την δεξαμενή σκέψης του ΠΑΣΟΚ! Από τους νέους!Η χώρα πρέπει να γυρίσει σελίδα έχοντας για τα καλά εξοκείλει με διαστρεβλώσεις εννοιών, με βολικές παραδοχές κομμάτων, στελεχών, συνδικαλιστών και οικονομικών παραγόντων!

Την ώρα που -αλλού- ο πολιτισμός, η παιδεία, η οικονομία και η κοινωνία έβρισκαν, διέξοδο στην ανάπτυξη, οι δικές μας δυνάμεις εγκλωβίστηκαν στην βολή του εύκολου και του επιδερμικού!

Μια Νέα Πρόταση είναι η απόλυτα αναγκαία συνθήκη! Ένας πολιτικός σχηματισμός που θα οραματιστεί μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες και συζητήσεις το νέο πρόγραμμα μετάβασης από το χθες στο αύριο, από την οικονομική διαστροφή στην οικονομική ανάπτυξη, μια πρόταση βάθους και ευρυχωρίας που θα στοχεύσει στην ανταγωνιστική οικονομία, με ότι πλεονέκτημα έχει ή μπορεί να αποκτήσει η χώρα στον πρωτογενή τομέα, στην μεταποίηση, τις υπηρεσίες, τον εκσυγχρονισμό, στην νέα ψηφιακή εποχή.

Μια νέα πρόταση που θα επιστρατεύσει, θα συγκροτηθεί και θα συμπεριλαμβάνει  όλες τις δυνάμεις, όλη την γνώση και όλο το προσωπικό που κατάφερε η χώρα με όλες τις δυσκολίες να καλλιεργήσει και που σήμερα μένει αναξιοποίητο ή υποαπασχολείται στην χώρα μας ή προσφέρει απλόχερα τις υπηρεσίες του, ξενιτεμένο στις χώρες υποδοχής και φιλοξενίας του.

Η συγκυρία είναι κατάλληλη, η πανδημία έχει προετοιμάσει τις δημιουργικές δυνάμεις  της χώρας και τις κοινωνίας και έχει με τον πιο περίπλοκο αλλά και πιο απλό μηχανισμό, διαχωρίσει το προοδευτικό από το αντιδραστικό, και τις δυνάμεις της προόδου από τις δυνάμεις της οπισθοδρόμησης.

Μένει βέβαια να έλθει η Νέα Πρόταση!

Μπορεί να έλθει από τον έναν, τον μοναδικό και τον ευρύ χώρο που έχει μάθει να σκέπτεται, να συσκέπτεται, να δημιουργεί για το κοινό καλό, έχει μάθει να αναδεικνύει μέσα από συζητήσεις και δημοκρατικές διαδικασίες ηγεσίες και να  φέρνει Νέες Προτάσεις και νέες απαντήσεις στα επίκαιρα δημόσια ερωτήματα.

Για να πάμε στο μετά, να πάμε μπροστά, να πάμε προς τα εκεί που δείχνει και απαιτεί η συγκυρία και όχι προς τα εκεί που δείχνει ο αναχρονισμός των δήθεν και ο εσμός των «τεμπέληδων της εύφορης κοιλάδας»

 

24 Ιουν 2020
282 Προβ.

ΣΚΕΨΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΝΤΕΛΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

 

Περισσότερα...

γράφει ο Μάριος Στατήρας

Με αφορμή την μέχρι τώρα ,αλλά και την επερχόμενη κρίση της οικονομίας λόγω του κορονοιού, από πολλούς οικονομολόγους τέθηκε ο προβληματισμός για το μοντέλο της ελληνικής οικονομίας….

Από τα τέλη της δεκαετίας του 70 αλλά κυρίως τη δεκαετία του 80 ξεκίνησε ένας μετασχηματισμός της ελληνικής οικονομίας σε πολύ μεγάλο ποσοστό κυρίως στο αγροτικό και τον τομέα της μεταποίησης που οδήγησε στον τουρισμό, την εστίαση και τις υπηρεσίες…. Αυτό κατά την γνώμη μου αλλά και πολλών άλλων ήταν αποτέλεσμα εσωτερικών και εξωτερικών παραγόντων. Στους εσωτερικούς θα πρέπει να αναφερθούν τόσο ο παράγοντας αστυφιλίας που έφτασε στο τέλος του μετά την κορύφωση του τις δύο προηγούμενες δεκαετίες όσο και οι αλλαγές κοινωνικών προτύπων σαν αποτέλεσμα της ευμάρειας και της ανάπτυξης της παιδείας και του πολιτισμού. Στους εξωτερικούς είναι οι επιδοτήσεις της τότε ΕΟΚ και κυρίως τα χρηματοοικονομικά προγράμματα των επόμενων δεκαετιών που είχαν καθαρό στόχο για λόγους ανταγωνιστικούς από τους άλλους εταίρους την μείωση αν όχι ακομα και την εξαφάνιση των προαναφερθέντων τομέων κι ακόμα της κτηνοτροφίας και της αλιείας. Είναι πολύ πρόσφατα ως παραδείγματα η προσπάθεια για μείωση της δραστηριότητας της ελληνικής ναυτιλίας ως αποτέλεσμα των μνημονίων(βλ.2015) και το ακόμα πιο πρόσφατο, η επιδότηση για την ολική καταστροφή ξύλινων σκαριών που οδηγεί στον αφανισμό των μικρών αλιέων…. Τελικά έφτασε ο Τουρισμός να είναι ο μοναδικός στυλοβάτης της οικονομίας και ο ισχυρότερος ζωοδότης του ΑΕΠ. Για να μην υπάρχει ισοπέδωση των πάντων, πρέπει να τονιστεί η ανάπτυξη των υποδομών της χώρας με τον πακτωλό χρημάτων που δόθηκαν από την Ευρώπη και εισρεύσανε στον κατασκευαστικό τομέα , με την σημείωση όμως πως κι εδώ τα χρήματα πολλές φορές κατασπαταλίστηκαν. Ας μείνουμε όμως στον θέμα μας που είναι το μοντέλο της οικονομίας βασισμένο στον τουρισμό κι όχι η εξέταση των θετικών κι αρνητικών της Ευρωπαικής Ένωσης που εκ πρώτης _επιφανειακής- ματιάς οδηγεί σε θετικό ισοζύγιο…..

Διανύοντας την εποχή της καραντίνας λόγω κορονοιού και διαβλέποντας την επόμενη μέρα, είναι επιτακτική ανάγκη, να εξεταστεί ή αναθεώρηση του μέχρι τώρα οικονομικού μοντέλου της χώρας. Θα πρέπει να δοθεί έμφαση στον αγροτοκτηνοτροφικό τομέα έτσι ώστε η χώρα να δημιουργήσει όχι μόνο διατροφική επάρκεια για την ίδια αλλά να αυξήσει και τις εξαγωγές της σε αυτόν. Το ίδιο και στον τομέα της αλιείας. Η επερχόμενη αύξηση της ανεργίας σε επαγγέλματα που άπτονται του τουρισμού και της εστίασης δημιουργούν πρόσφορο έδαφος σε αυτούς τους ανθρώπους να μεταστραφούν στην γεωργία και την κτηνοτροφία. Επίσης η αντιστροφή του brain drain με την επιστροφή λαμπρών επιστημόνων στην χώρα δίνει ένα καθαρό πεδίο ανάπτυξης καινοτόμων επιχειρήσεων και στον τομέα της μεταποίησης και των μικρομεσαίων βιοτεχνιών από την παρασκευή υγειονομικών προϊόντων μέχρι υποσυστημάτων τεχνολογίας.

 Για να γίνουν όμως όλα αυτά θα πρέπει το κράτος να σταθεί αρωγός κι όχι τροχοπέδη στην δημιουργία λαικού καπιταλισμού κι όχι νεοφιλελεύθερου ευνοώντας τους μικρομεσαίους κι όχι τις πολυεθνικές υπακούοντας στις εντολές των Βρυξελλών και του Βερολίνου…Από την  άλλη ,ο πολίτης μέσα από την κρίση,τα θετικά και τις ευκαιρίες που γέννησε θα πρέπει να αντιληφθεί πως ούτε εύκολες, ανέξοδες και «τεμπέλικες λύσεις» υπάρχουν ούτε λεφτόδεντρα…

Τα χρόνια που έρχονται θα είναι δυσκολότερα από την δεκαετία των μνημονίων…Η υπευθυνότητα τον καιρό της καραντίνας ας γίνει η κινητήριος δύναμη για ένα ισχυρό κι αυτάρκη μοντέλο οικονομίας της χώρας….

 

11 Νοε 2017
3574 Προβ.

Κανίβαλοι ποντικοί – κανίβαλοι πολιτικοί και πολίτες;

 

γράφει ο  Ευάγγελος Αθανασιάδης*

Περισσότερα... 

 

            Ας ασχοληθούμε σήμερα, αρχικά, με μία χαλαρή περιγραφή ζωολογίας.

Όπως είναι γνωστό, o χοίρος και το Ινδικό χοιρίδιο (θα λέγαμε ένα είδος ποντικιού), είναι τα καλύτερα πειραματόζωα, για κάθε είδους έρευνα, όπως η φαρμακολογία, η γενετική και η χειρουργική.

            Αυτό, γιατί το 99% των γονιδίων του ανθρώπου, προσομοιάζουν με του χοίρου και του ποντικιού.

            Το κυριότερο μέσο μετάδοσης πληροφοριών, στην κοινωνία των ποντικιών, είναι τα ούρα. Είναι συνηθισμένη μέθοδος στα ζώα, σκυλιά, λιοντάρια κλπ, που με αυτό τον τρόπο ορίζουν και σημαδεύουν τις περιοχές τους.

            Για την αντιμετώπιση μιας αποικίας ποντικιών χρησιμοποιούμε συνήθως «δολώματα».

            Η κοινωνία των ποντικιών έχει αναπτύξει μεθοδολογία, κατά την εξεύρεση τροφής, που βάζουν πρώτα τα πιο καχεκτικά ή τα πιο κουτά ή τα γέρικα ή τα άρρωστα, να δοκιμάζουν πρώτα. Εάν διαπιστώσουν ότι δεν έπαθαν κάτι, τρώνε και τα υπόλοιπα. Σε αντίθετη περίπτωση δεν τρώει κανένα.

            Η ακτίνα δραστηριοτήτων των ποντικιών, είναι περί τα 50 μέτρα γύρω από τη φωλιά τους. Αν πάρουν μήνυμα ότι το περιβάλλον είναι αφιλόξενο, φεύγουν εγκαταλείποντας τη περιοχή.

            Αν ο άνθρωπος πιάσει το «δόλωμα» με το χέρι του, αυτό το αντιλαμβάνονται με την μυρωδιά και δεν το τρώνε. Τα καλά «δολώματα» ενεργοποιούνται και έχουν το δηλητηριώδες αποτέλεσμα, όχι όταν το φάνε, αλλά όταν πιούν νερό. Αυτό έχει σαν συνέπεια να μην γίνεται κατανοητό, ότι το θανατηφόρο αποτέλεσμα προέρχεται από το δόλωμα, αλλά από το νερό και ως εκ τούτου, η περιοχή χαρακτηρίζεται σαν ακατάλληλη για ζωή και την εγκαταλείπουν.

            Σε χώρες με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες, αναπτύχθηκε η μέθοδος του «κανίβαλου ποντικιού», με πολύ καλό αποτέλεσμα. Θα λέγαμε άριστα.

            Πως λειτουργεί αυτή η μέθοδος; Μέσα σε ένα βαρέλι, βάζουν ένα ποντίκι. Το ταΐζουν με χοιρινό κρέας (συγγενές προς το κρέας του ποντικού). Στη συνέχεια βάζουν και ένα δεύτερο ποντίκι. Ακολούθως, διακόπτουν την τροφή. Σε κάποια στιγμή και με σύμβουλο την πείνα, το ισχυρότερο κανιβαλίζει το άλλο. Αφού του δώσουν ξανά ικανοποιητική τροφή, χοιρινού κρέατος για να δυναμώσει, το αφήνουν ελεύθερο.

            Το ποντίκι «κανίβαλος», επιστρέφει στη κοινωνία του. Με τα ούρα του μεταδίδει την πληροφορία, ότι υπάρχει κανίβαλος ανάμεσά τους. Ταυτόχρονα βρίσκει εύκολη τροφή, τρώγοντας τα ασθενέστερα και επαυξάνοντας έτσι την πληροφορία του «κανιβάλου».

            Η κοινωνία των ποντικιών, εισπράττει επαναλαμβανόμενα αυτό το μήνυμα, θεωρούν αφιλόξενο και επικίνδυνο το περιβάλλον και εγκαταλείπουν την περιοχή. Ο «κανίβαλος» όμως ακολουθεί και αυτός, με αποτέλεσμα, η οδός να σημαίνεται με το μήνυμα του «κανίβαλου» και να μην μπορεί να ακολουθηθεί αντιστρόφως. Έτσι η κοινωνία των ποντικιών, απομακρύνεται αενάως, μέχρι να εξαλειφθεί από μόνη της……

 Αυτή η μέθοδος δημιουργίας «κανίβαλων» σε μια κοινωνία ανθρώπων και συγκεντρωτικά, θα μπορούσε να εφαρμοστεί άραγε, ως πείραμα? Ίσως με την επωνυμία «Δόγμα του Σοκ»? Σε μια ανθρώπινη κοινωνία?

Μια κοινωνία, που επί 40 και πλέον χρόνια τη τάιζαν «χοιρινό κρέας» οικονομικής ευμάρειας, στην τελευταία 7ετία την άφησαν νηστική. Θα μπορούσε να έχει μεταμορφωθεί σε κοινωνία κανίβαλων μέχρι να εξαλειφθεί από μόνη της?

            Αν ΝΑΙ, τότε σίγουρα και μέσα στην ανεκτικότητα της Δημοκρατίας, προσπαθούν να παραμείνουν αφανείς και να χωρίς γίνουν αντιληπτοί, να ολοκληρώσουν το κανιβαλικό έργο τους.

            Ίσως ένας τρόπος, να είναι η δημιουργία ενός «νέου» πολιτικού ρεύματος, κάπου ανάμεσα στα δυο προεξέχοντα κόμματα, ώστε να παραμείνουν στην αφάνεια, παραλλαγμένοι και σε απόκρυψη, μέχρι να πετύχουν το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα. Την εξάλειψη της κοινωνίας. Τον αφανισμό της, αποκομίζοντας οφέλη φιλοδοξίας, ματαιοδοξίας, αρχομανίας, εγωκεντρισμού, δλδ στείρας φιλαυτίας, όπως και οικονομικά.

            Όμως πως αυτό το «νέο» πολιτικό ρεύμα, δεν θα δείξει ότι απαρτίζεται αποκλειστικά από «κανίβαλους» και ζόμπι πολιτικούς και πολίτες ?? Ίσως με τον εφελκυσμό πολλών ψηφοφόρων, ώστε να συγκροτηθεί μία κρίσιμη μάζα, για την διαβίωση και την αφάνεια  τους (καχεκτικά, κουτά, γέρικα ή άρρωστα).

Ποιοι όμως θα αποτελούν την κρίσιμη μάζα:

-ο καχεκτικός στην μνήμη πολίτης, που δεν θυμάται ποιός είναι ο υπεύθυνος για τα δεινά του

-ο κουτός πολίτης, που δεν κατάλαβε ποιός είναι ο υπεύθυνος.

-ο γέρικος, που μένει κολλημένος στο παλιό, παλαιοκομματικός.

-ο άρρωστος, ο εθισμένος, που μένει κολλημένος στο λάθος.

            Πως άραγε θα γίνει ο εφελκυσμός (200.000 και άνω, ίσως είναι επιτυχία) ικανοποιητικού αριθμού?? Είναι άραγε «τα ασθενή ή τα κουτά ή τα γερασμένα ή τα άρρωστα», τόσα ή πολύ παραπάνω??

            Ένα απλοϊκό τέχνασμα είναι η υποψηφιότητα πολλών, όπως πχ εννέα. Έχοντας προϋπόθεση ότι ο καθένας, εφελκύει από 25.000-40.000, τους συνήθεις ψηφοφόρους του. Αυτό σε συνδυασμό με τον έμφυτο ανθρώπινο ανταγωνισμό-συναγωνισμό των υποψηφίων, ο αριθμός 270.000 είναι εφικτός. Δύσκολα μεν αλλά εφικτός. Ένας τέτοιος αριθμός εκλογέων παρέχει, κάλυψη και παραλλαγή των κανιβάλων πολιτικών-πολιτών για να συνεχίσουν, στο αποδεδειγμένα στη θεωρία αλλά και στη πράξη «κανιβαλισμό» της κοινωνίας, αενάως μέχρι εξαλείψεως αυτής.

            Σαφώς και τα παραπάνω δεν έχουν σχέση με τη δική μας κοινωνία, τη χώρα μας, αλλά ούτε και με τις εκλογές του αποκαλούμενου νέου κόμματος με την ονομασία κεντροαριστερά.

            Εμείς σε οποιαδήποτε νέα προσπάθεια θα ευχόμαστε Καλή Επιτυχία και με τη προσδοκία να εκφράσει κάτι πραγματικά νέο.

 

Κ Α Λ Η   Ε Π Ι Τ Υ Χ Ι Α

 

(*) Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α

     Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

09 Νοε 2017
3531 Προβ.

Οφείλουμε να το παλέψουμε.

Απο ανάρτηση του Δημήτρη Γαλαμάτη στο facebook.

Περισσότερα...

Χωρίς καλά καλά να το καταλάβουμε, έχουμε περάσει βιωματικά, στη δεύτερη φάση της κρίσης στη χώρα μας.
Ίσως είναι και το αποτέλεσμα όλων όσων προκάλεσε η πρώτη, η οικονομική.
Φαίνεται πως περνάμε σε μια εποχή, που η κοινωνία προσπαθεί να διαχειριστεί τα συναισθήματά της και να εκτονώσει την πίεση που για χρόνια της ασκούν τα οικονομικά αδιέξοδα. 
Ένας ισοπεδωτικός μιθριδατισμός, καθιστά τον Έλληνα συμβιβασμένο πια με την οικονομική ανέχεια.

Περισσότερα...

09 Νοε 2017
3423 Προβ.

Επιτέλους Test και Ευκαιρία…

γράφει ο Ευάγγελλος Αθανασιάδης*   

Περισσότερα...         Περισσότερα...                                                                                                                 

Επιτέλους το πρώτο και καθοριστικό test, μετά από 7 χρόνια Μνημονίου.

Πρόκειται να δοκιμαστεί η μνήμη του Έλληνα Πολίτη. Κοντόφθαλμη ή όχι. Να δοκιμαστεί η οξύνοιά του. Η κρίση του.

Μέσα σε 7 χρόνια αποκαλύφθηκαν ποιοι:

-       Μας πρόδωσαν, με την υποκρισία τους

-       Μας ευτέλισαν.

-       Μας χρέωσαν παρεκτροπές, ενώ είναι οι ηθικοί και κάποτε και οι φυσικοί αυτουργοί.

-       Μας ανάγκασαν να ζούμε σε ένα κόσμο απάνθρωπο και ανηλεή.

-       Μας αφαίρεσαν την Πίστη και την Ελπίδα.

-       Μας γκρέμισαν κάθε Ιδανικό.

 Η προσέλευση και ψήφος σε αυτούς, είναι έγκριση μακροημέρευσης του παλαιοκομματισμού.

Η προσέλευση και ψήφος σε αυτούς, είναι συμμετοχή στην αναπαλαίωση και  συντήρηση του διατηρητέου, στρεβλού και επαίσχυντου.

Είναι αποδεδειγμένη η αναζήτηση του ευρύτερου κεντρώου χώρου με ελαφρές προεκτάσεις αριστερά και δεξιά.

Είναι όμως και πρωτοφανές το απαράδεκτο παράδοξο. Να Θέλουν να στήσουν οργάνωση και κόμμα, χωρίς να υπάρχει ιδεολογία. Ιδεολογία, δηλαδή βασικές αρχές συλλογισμού και διακυβέρνησης.

Πρώτα καλούν τον Έλληνα Πολίτη, να μπει στο «μαντρί» και μετά να δουν που θα το πάνε. Έτσι αξιολόγησαν τον Έλληνα Πολίτη. Αυθάδεια! Ύβρις!

Πιάσανε το μήνυμα της εποχής, δεν πιάσανε την αγωνία του Έλληνα και σε καμιά περίπτωση, δεν δίνουν και δεν πρόκειται να δώσουν λύση.

Και εδώ διαφαίνεται η ΕΥΚΑΙΡΙΑ.

Η Ευκαιρία, να ξυπνήσει η Νέα Δημοκρατία (ναι αυτή….).

Πετάξτε παλαιοκομματισμούς, παλιά υλικά, συνήθειες και κυρίως πρόσωπα….

Άμεση Ανάγκη, τα νέα πρόσωπα, νέες ιδέες, νέο ήθος, νέο όνομα, νέα παράταξη.

«Οι καιροί ού μενετοί»

Ο χρόνος είναι τώρα…!!!

Όποιος δεν ξυπνήσει τώρα, καταδικάζει τη μεγάλη αθόρυβη παράταξη των νοικοκυραίων , των οικογενειαρχών, των παραδοσιακών μικρομεσαίων αστών, την μεγάλη πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού

 …Λίγο μετά θα είναι αργά…

Και μην ξεχνάτε. Αυτός ο χώρος σήμερα εκφράζεται με μακρόσυρτο ψίθυρο.

Σε λίγο θα είστε αντιμέτωποι με το ρητό :   « Φ ω ν ή   Λ α ο ύ,  Ο ρ γ ή   Θ ε ο ύ »

 

* Ο Ευάγγελος Αθανασιάδης είναι Συνταγματάρχης ε.α

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

Πρωτοσέλιδα

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


Φαρμακεία/Νοσοκομεία

Κίνηση σε δρόμους

Ταινίες στην Τηλεόραση