21012021
SLOGAN

Η Αθήνα και τα Προάστια της

25 Ιουν 2020
309 Προβ.

Γαβρίηλ Αραμπατζής: Αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου Ηλιούπολης, υπογεγραμμένες και αναρτημένες στην Διαύγεια χωρίς να έχει γίνει συζήτηση

Περισσότερα...

Τοποθέτηση απο την Δημοτική Παράταξη Ηλιούπολης "Η Πόλη που θέλω":

Πριν από λίγες μέρες ζητήσαμε από το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου και την εκτελεστική επιτροπή να γνωστοποιούνται έγκυρα και έγκαιρα οι εισηγήσεις των θεμάτων του δημοτικού συμβουλίου. ( https://bit.ly/2Vdw5Yq )

Δυστυχώς νέα γεγονότα  που συνέβησαν κατά την τελευταία συνεδρίαση, όχι μόνο επιβεβαιώνουν τα λεγόμενα, αλλά μας δημιουργούν πολλά ερωτήματα για τον τρόπο που λειτουργεί το προεδρείο του δημοτικού συμβουλίου.

Ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου κατά την συνεδρίαση στις 18/6 έκανε την πρόταση (την οποία αποδέχτηκε το δημοτικό συμβούλιο) να συνεχιστεί η συνεδρίαση την επόμενη εβδομάδα διότι πολλά θέματα της ημερήσιας διάταξης δεν πρόλαβαν να συζητηθούν.
Σήμερα λάβαμε ενημέρωση από τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου ότι η συνεδρίαση που διακόπηκε στις 18/6 δεν θα πραγματοποιηθεί στις 25/6.

Η απόφαση αυτή έρχεται σε αντίθεση με τον κανονισμό του δημοτικού συμβουλίου και την απόφαση για συνέχιση της συζήτησης των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης.

«  Άρθρο 8

 Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου μπορεί με απόφασή του, να διακοπεί και να συνεχιστεί μεταγενέστερα για τα θέματα της ημερήσιας διάταξης για τα οποία το συμβούλιο δεν έλαβε απόφαση, όταν λόγω της σοβαρότητας και της φύσης των θεμάτων παρατείνεται η συζήτηση.»

Επιπρόσθετα, με έκπληξη είδαμε αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου, υπογεγραμμένες και αναρτημένες στην Διαύγεια για τις οποίες δεν έχει γίνει συζήτηση στην τελευταία συνεδρίαση του  δημοτικού συμβουλίου.

Καλούμε: 

- το προεδρείο να μας προσκομίσει τα πρακτικά των συζητήσεων για τα συγκεκριμένα θέματα και να δημοσιοποιήσει το video της αντίστοιχης συνεδρίασης. 

- τις δημοτικές παρατάξεις που συμμετείχαν στην διαδικασία της ψηφοφορίας και φαίνεται ότι υπερψήφισαν τις αποφάσεις, να πάρουν θέση επί των θεμάτων 

"Η Πόλη που θέλω", κατά την εκλογή του προεδρείου τον Σεπτέμβρη, τίμησε με την ψήφο της τις προτάσεις των παρατάξεων ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΜΑΖΙ – ΕΝΑΚ, ΠΡΩΤΑ Η ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ και ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ ΠΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ αντίστοιχα για τη θέση του προέδρου, του αντιπροέδρου και του γραμματέα του Δημοτικού Συμβουλίου. Πιστεύουμε στη δημοκρατική λειτουργία του θεσμού του δημοτικού συμβουλίου και καλούμε τους συναδέλφους να τιμήσουν το θεσμικό τους ρόλο, πέρα από προσωπικές και παραταξιακές σκοπιμότητες.

Ο Γαβριήλ Αραμπατζής, είναι διπλωματούχος ηλεκτρολόγος μηχανικός και μηχανικός υπολογιστών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και κάτοχος δύο μεταπτυχιακών τίτλων – Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης σε Τεχνολογίες Συστημάτων Μικροηλεκτρονικής και Πληροφορικής από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και Μεταπτυχιακό στα Τεχνοοικονομικά Συστήματα (Διατμηματικό Πρόγραμμα από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Πανεπιστήμιο Πειραιώς).


Εργάστηκε στο εργαστήριο επεξεργασίας εικόνας και πολυμέσων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, στο Εθνικό Ίδρυμα Νεότητας και η τρέχουσα θέση του είναι στο Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδας.
Έχει διδάξει πληροφορική σε σχολεία δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης ως μόνιμος εκπαιδευτικός (ΑΣΕΠ 2000), σε Στρατιωτική Σχολή, σε ΙΕΚ, σε ΚΕΚ, στο ΤΕΙ ΠΕΙΡΑΙΑ, στο Κέντρο Εκπαίδευσης Ενηλίκων (Κ.Ε.Ε.) Ηλιούπολης και στα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης Καισαριανής, Δάφνης – Υμηττού και Ζωγράφου.

Έχει συμμετάσχει ως εισηγητής σε επιστημονικά συνέδρια, ημερίδες και ως ερευνητής σε Ελληνικά και Ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.

Έχει συμμετάσχει στην κατάρτιση προγράμματος εκπαίδευσης ενηλίκων με θέμα «Κατάρτιση αιρετών εκπροσώπων πρωτοβάθμιας Τοπικής Αυτοδιοίκησης στις νέες τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνιών» καθώς και στην εκπαίδευση αυτών στο Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης . Έχει συμμετάσχει ως μέντορας στο crowdhackathon #smartcity κατά τα έτη 2017 και 2018.

Έχει διατελέσει:

  • δημοτικός σύμβουλος Ηλιούπολης από τον Ιανουάριο 2007 έως και τον Αύγουστο του 2014,
  • πρόεδρος της Δημοτικής Κατασκευαστικής Επιχείρησης του Δήμου Ηλιούπολης (ΔΕΚΕΗΛ) το 2007,
  • αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών του Δήμου Ηλιούπολης το 2008 και το 2009,
  • αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Κέντρου και της Δημοτικής Βιβλιοθήκης του Δήμου Ηλιούπολης το 2010,
  • αντιπρόεδρος της επιτροπής ποιότητας ζωής του Δήμου Ηλιούπολης το 2013 και το 2014,
  • μέλος του Δ.Σ. του Κέντρου Αγωγής Φροντίδας και Αλληλεγγύης Δήμου Ηλιούπολης “ΠΑΥΛΟΣ ΠΕΝΤΑΡΗΣ”. από το 2011 μέχρι και το 2014.
  • Συμπαραστάτης του Δημότη και της Επιχείρησης από το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ηλιούπολης  από το 2014 μέχρι και το 2018

 

20 Μαρ 2019
854 Προβ.

Γίωργος Βουλγαράκης. Μεστός πολιτικός και Δημοτικός λόγος για την Αθηνα

Περισσότερα...

 

Θέλω να καθιερώσω ένα νέο μοντέλο διαχείρισης της πόλης.
Παρόμοιο με αυτό που είχα κάνει σε όσες θέσεις ευθύνης είχα και εξ αιτίας του οποίου υπήρξα αποτελεσματικός.
Θέλω να καθιερώσω την μέθοδο του benchmarking και στο Δήμο για όλα τα θέματα.
Για το καθένα ξεχωριστά και για όλα μαζί.
Ένα μοντέλο που έχει να κάνει με τη οριοθέτηση πολλών διαδοχικών στόχων με χρονικά ορόσημα και καταληκτικές ημερομηνίες, με επανεξέταση του προϋπολογισμού από μηδενική βάση στο κομμάτι των ελαστικών δαπανών, με ορισμό νέων προτεραιοτήτων και δημιουργία νέων πηγών εσόδων». 
Συνέντευξη στο ραδιοφωνικό σταθμό Real.gr στις 15/3, στο Νίκο Χατζηνικολάου. #athinakaipaliathina #αθήνα

 

13 Μαρ 2019
797 Προβ.

Ο Γιώργος Βουλγαράκης υπ. Δήμαρχος Αθηναίων

Περισσότερα...Περισσότερα...

 

Επίσημα σήμερα το πρωί ο Γιώργος Βουλγαράκης ανακοίνωσε την υποψηφιότητά τα ως Δημάρχου Αθηναίων. Ο επί είκοσι χρόνια Βουλευτής της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ στην Α΄ Περιφέρεια Αθηνών, πρωτοκλασάτος Υπουργός των κυβερνήσεων Κώστα Καραμανλή επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό στίβο.

Για την ενημέρωσή σας σχετικά με την υποψηφιότητα Βουλγαράκη δείτε την σελίδα https://www.georgevoulgarakis.gr/

12 Μαρ 2019
783 Προβ.

Σε ανοιχτή καταγγελία προχώρησε η Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

Περισσότερα...Περισσότερα...         

 

 

 

Σε ανοιχτή καταγγελία προχώρησε η Δημοτική Παράταξη, Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

H πληροφορία ήλθε με  Δελτίο Τύπου και αναφέρετε στα εξής που μπορείτε να διαβάσετε στο link Αντικαπιταλιστική Κίνηση Ελληνικού Αργυρούπολης ΕΚΤΟΣ ΠΛΑΝΟΥ.

Σημείωση του exelixinews/newsroom: Πάγια πολιτική της ιστοσελίδας μας είναι η απόλυτη προσήλωση στην ελευθερία του λόγου. Κάθε τοποθέτηση και απάντηση που θα σταλθεί για όποιο Δημοτικό θέμα θα δημοσιευθεί με το ενεργό link του αποστέλλοντα ΜΟΝΟ ΠΡΟΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΗ, χωρίς τοποθέτηση από εμάς.

 

04 Μαρ 2019
906 Προβ.

Νίκος Μεγαδούκας υπ. Δήμαρχος ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΑΡΓΥΡΟΎΠΟΛΗΣ

Περισσότερα...

1. Κύριε Μεγαδούκα,είστε επί σειρά ετών πρόσωπο γνωστό στα αυτοδιοικητικά του Δήμου Ελληνικού Αργυρούπολης. Παρακαλώ,δώστε μας την εικόνα που έχετε για τον Δήμο σήμερα.

Είναι αλήθεια ότι η μακρόχρονη εμπειρία μου στα πράγματα της Δημοτικής αρχής, μου επιτρέπει να βλέπω τα πράγματα σε βάθος.Η σημερινή Δημοτική αρχή στόχευσε και πραγματοποίησε έργα επικοινωνιακού χαρακτήρα κυρίως που, όπως είναι φυσικό μπορεί να ενθουσιάζουν κάποιους συμπολίτες μας όμως έβαλε στην άκρη όλα τα σοβαρά προβλήματα που εδώ και καιρό ταλαιπωρούν τους δημότες μας.

2. Επικεφαλής,λοιπόν, της νέας Δημοτικής παράταξης  ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ - ΑΡΓΥΡΟΥΠΟΛΗΣ "ΔΗ.Κ.Ε.Α". Ποιο είναι το νέο στοιχείο που εισάγετε στην Δημοτική ζωή της Πόλης;

 Επειδή πιστεύουμε ότι το ΑΝΘΡΩΠΙΝΟ πρόσωπο μιας πόλης είναι απαραίτητος παράγοντας της ευμάρειάς της, σκοπεύουμε να παλέψουμε για πραγματικά ανθρώπινες σχέσεις μεταξύ Δημοτικής αρχής και δημοτών. Οι γραφειοκρατίες, οι κωλυσιεργίες και οι διάφοροι λόγοι που ταλαιπωρούν τους πολίτες μας πρέπει να εκλείψουν οριστικά. Ο δήμος πρέπει να λειτουργεί αποτελεσματικά και γρήγορα σε όλες τις ανάγκες των δημοτών μας.

3. Ένα μεγάλο ζήτημα που έχει ανακύψει είναι η κατάσχεση Δημοτικής περιουσίας από το Υπερταμείο. Πως θα χειριστείτε το θέμα; Τι προτείνετε;

 Αυτό δεν πρέπει επ΄ουδενί να το επιτρέψουμε. Είναι απαράδεκτο να επιτρέψουμε να στερηθεί ο Δήμος κάποιων περιουσιακών στοιχείων του. Προσωπικά πιστεύω ότι πρέπει να αντιδράσουμε αμέσως και δυναμικά. Υπάρχουν πολλοί τρόποι γι΄αυτό. Ενστάσεις, δικαστικός δρόμος και τέλος η αποφασιστικότητα της Δημοτικής αρχής και των δημοτών μπορούν να αποτρέψουν αυτά τα σχέδια. Οι κινητοποιήσεις και οι διαμαρτυρίες θα βοηθήσουν σ΄αυτό.

4. Θέμα επένδυσης π. Αεροδρομίου Ελληνικού. Τι πιστεύετε ότι πρέπει να γίνει με την επένδυση;

Η αξιοποίηση του «Ελληνικού» είναι και θετική και απαραίτητη. Ο δήμος μας, όπως και ο τόπος μας χρειάζονται επενδύσεις. Εκείνο που έχει σημασία είναι η σωστή διαχείριση αυτής της επένδυσης. Πρέπει δηλαδή να γίνει με σοβαρότητα και πάντως επ΄ωφελεία του λαού της Αργυρούπολης και του Ελληνικού.

 5. Αρκετές ανανεώσεις Δημοτικών χώρων έχουν γίνει επί Διοικήσεως Κωνσταντάτου με χορηγίες. Συμφωνείτε με την πολιτική αυτή;

Γιατί όχι; Υπάρχει όμως μια μεγάλη επιφύλαξη. Οι χορηγίες αυτές πολύ συχνά οδηγούν σε εξαρτήσεις και υποχρεώσεις απέναντι στους χορηγούς. Γι΄ αυτό χρειάζεται μεγάλη προσοχή.

6. Ζητούμε την θέση σας σε τέσσερα κεφαλαιώδη ζητήματα για τον Πολίτη. Υγεία,Παιδεία, Πολιτισμός,Ποιότητα ζωής στον Δήμο Ελληνικού Αργυρούπολης;

Το καθένα από μόνο του είναι τεράστιο κεφάλαιο και δεν μπορεί να απαντηθεί με λίγα λόγια. Οπωσδήποτε όμως θα σκύψουμε πάνω από το κάθε πρόβλημα που υπάρχει ή θα ανακύψει και θα προσπαθήσουμε με συνεργασίες και συνέργειες να το αντιμετωπίσουμε με τον αποτελεσματικότερο τρόπο.

7. Ο νέος νόμος ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ  και η απλή αναλογική αλλάζουν τα δεδομένα. Είναι θετικό ή αρνητικό ζήτημα για την τοπική αυτοδιοίκηση;

Πιστεύω στην απλή αναλογική, ιδιαίτερα για τους Δήμους και αυτό γιατί είναι πολύ εύκολο ν΄ακουστούν όλες οι πλευρές και ίσως έτσι επιτυγχάνεται μια συναίνεση πολύ γρηγορότερα στις απαραίτητες λύσεις.

8. Υπάρχει στο πολιτικό σκεπτικό σας πρόθεση συζήτησης για αρχική προγραμματική συμφωνία αρχών και θέσεων με άλλες δημοτικές παρατάξεις και αν ναι σε ποια βάση;

Πάντα υπάρχει περιθώριο για πραγματικές συγκλήσεις, αρκεί να βαδίζουν πραγματικά στον ίδιο δρόμο. Διαφορετικά δε γίνεται τίποτα.

9. Στην περίπτωση που εκλεγείτε Δήμαρχος Ελληνικού Αργυρούπολης ποιες προτεραιότητες θα βάλετε;

Ενδεικτικά αναφέρομαι στα πρώτα μεγάλα έργα, τα οποία θα θέσουμε σε άμεση υλοποίηση:  Κατασκευή 6 υπογείων πάρκινγκ. Συγκεκριμένα στη στάση μετρό Αργυρούπολη, στον τερματικό σταθμό του μετρό, στην πλατεία Βάρναλη, στην πλατεία Δημαρχείου, στην Ιασωνίδου δίπλα στην παιδική χαρά και ένα στο Κολυμβητήριο. Υπογειοποίηση Αλεξιουπόλεως και Γερουλάνου στη πλατεία Αγ. Τριάδος και πεζοδρόμηση του υπερκείμενου τμήματος από Θουκυδίδου μέχρι Κύπρου προκειμένου να δημιουργηθεί σε συνεννόηση με τον εμπορικό σύλλογο ένας νέος εμπορικός ιστός για ισόρροπη ανάπτυξη Αργυρούπολης Ελληνικού. Κατασκευή Δημοτικού Γηροκομείου. Δημιουργία θέσεων στάθμευσης / φορτοεκφόρτωσης στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος Αντικατάσταση λαμπτήρων με τύπου LED για μείωση ενεργειακής κατανάλωσης και μεγαλύτερη φωτεινότητα.

Βιογραφικό Νίκου Μεγαδούκα

 Περισσότερα...Περισσότερα...

Συντάκτης και Aρθρογράφος. Ελεύθερα οι απόψεις σας!

Στείλτε τα άρθρα σας και τις απόψεις σας. Ελεύθερα, χωρίς περιορισμό λέξεων, ιδεολογικούς, πολιτικούς φραγμούς. Κοινοποιώντας τους προβληματισμούς μας κάτι θα αλλάξει!

 

Πρωτοσέλιδα

ΕΟΡΤΟΛΟΓΙΟ

Χρήσιμοι Σύνδεσμοι


Φαρμακεία/Νοσοκομεία

Κίνηση σε δρόμους

Ταινίες στην Τηλεόραση